Pozrite sa čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete len 7 vlašských orechov

Vo svojej štúdii publikovanej v denníku Food and Function (Potraviny a ich funkcie) ukázal, že vlašské orechy majú viac polyfenolov s vyššou antioxidačnou aktivitou, ako ostatné druhy orechov.

A ďalej, že antioxidanty vo vlašských orechoch sú až 15 krát potentnejšie ako vitamín E, považovaný za jeden z najsilnejších antioxidantov.

Čo sa stane, ak pravidelne konzumujete vlašské orechy

Tuto nasleduje zopár najdôležitejších zdravotných prínosov vlašských orechov:

  1. Znižujú riziko srdcových chorôb a niektorých druhov rakovín. Sú najlepšou potravinou na prevenciu upchávania ciev, pretože znižujú zlý LDL cholesterol.
  2. Minimalizujú prejavy starnutia a patria medzi top 10 potravín proti vráskam.
  3. Stimulujú činnosť mozgu (je to zaujímavé aj vzhľadom na ich tvar pripomínajúci mozog).
  4. Antioxidanty v orechoch znižujú riziko chronického oxidačného stresu.
  5. Protizápalové vlastnosti pomáhajú znižovať chronické zápaly (artritída, dna a podobne).
  6. Patria medzi top 20 potravín pre nastolenie hormonálnej rovnováhy.
  7. Sú jednou z najlepších potravín na zlepšenie nálady.
Článok pokračuje na ďalšej strane…