Táto obľúbená ryba je pre Vás veľmi škodlivá. NEKUPUJTE JU!!

V slovenských obchodoch je pomerne rozšírená jedna ryba, ktorú mnohí dobre poznajú, radi si ju pripravujú, ale nevedia ako veľmi je škodlivá…

Do Európy sa dováža najmä z ázijských krajín. Hoci na hraniciach prejde potravinovou kontrolou, má v sebe látky, ktoré sú pre zdravie človeka nadmieru nebezpečné.

O tom, aká ryba to je a prečo by ste sa jej konzumácii ma toré sú pre zdravie človeka nadmieru nebezpečné. O tom, prečo by ste sa jej  mali vyhýbať, sa dozviete v našom dnešnom článku.

Pravda o rybe Pangasius
Pangasius sa predáva na Slovensku i v ostatných krajinách Európy najčastejšie vo forme zmrazených filé za veľmi nízku cenu, preto je tak populárny. Túto rybu chovajú v okolí rieky Mekong vo Vietname. Podľa štatistík sa však jedná o jednu z najviac znečistených riek na svete.

Zvyčajne sa chová doslova v nádržiach odpadových vôd, ktoré obsahujú vysoké množstvo toxických látok a baktérií. Tie potom samozrejme prenikajú aj do orgánov a mäsa rýb. Mäso je plné ťažkých kovov, chlóru, izomérov, hexachlórbenzénu a ďalších škodlivých látok.

USA zakázali jej dovoz kvôli…

Článok pokračuje na ďalšej strane.…