8 TIPOV a TRIKOV do kuchyne 3/4. Takto jednoducho odstránite tuk z jedál alebo vás naučíme ako uskladniť paradajky aby vydržali čo najdlhšie čerstvé.

Nezrelý banán či broskyňa?

Nechcete čakať, kým broskyňa alebo banán dozrie sama? Vložte ovocie do papierového vrecka a zatvorte ho. Koncentrovaný plyn z etylénu pomôže rýchlejšiemu dozrievaniu.

Narezané ovocie Vám už nezhnedne

Vytlačte citrónovú šťavu na nakrájané ovocie, aby ste zabránili zhnednutiu. Môžete tiež namiešať jeden dielik medu s dvoma dielikmi vody. Táto metóda spomaľuje proces oxidácie.

Zle rozbité vajíčko

Nepchajte prsty do rozbitých vajíčok, aby ste sa zbavili škrupiniek. Použite iný kúsok väčšej škrupinky, aby ste vylovili zbytky ktoré Vám napadali. Väčšia škrupinka bude pôsobiť ako magnet na tie menšie.

Článok pokračuje na druhej strane.

▼▼▼