Za komunistov lepšie nebolo! Kto to tvrdí, tomu dajte prečítať tento článok! Čísla hovoria jasne

Za komunistov bolo lepšie. Hoci sa zdalo, že ľudia, ktorí tento nezmysel tvrdia, už vymreli, stále pár oddaných fanúšikov socializmu a Komouši medzi nami prežívajú. Tak im dajte prečítať tento článok, možno ich to vyvedie z omylu, v ktorom žijú.

Štatistický úrad vydal pred koncom roka 2015 veľký prehľad o životnej úrovni Slovákov. Štatistici sa pozreli na to, ako sa zmenila životná úroveň za posledných 25 rokov.

Jasne, keď je niekto fanatický komunista, tak ho nepresvedčí ani tvrdá tabuľka. Ale pre všetkých normálnych ľudí je to veľa zaujímavá štatistika.

Ceny síce za posledných 25 rokov vzrástli päťnásobne, avšak priemerná mzda sa zvýšila takmer osemkrát! Možno teda tvrdiť, že sa máme výrazne lepšie ako za vlády červených.

A pozor, nerastú len mzdy, rastú aj dôchodky. Priemerný starobný dôchodok dnes činí 442,74 EUR mesačne.

Zaujímavé je, že skôr sme vydávali najviac peňazí za jedlo a ušetrili na bývanie. Dnes je tomu naopak. Na jedle vieme ušetriť, ale nájomné sa zvýšilo. Rastú aj ceny energií. Nájomné skokovo stúplo s dereguláciou a spolu s nákladmi na energie za ne ľudia minú o dve pätiny viac ako pred 25 rokmi.

Článok pokračuje na druhej strane.