Dievča jedlo každý deň jogurt a plátky jablka. Čo to urobilo s jej telom, je vážne šialené!

Výsledkom tejto úžasnej diéty bolo, že Hannah potom už nemohla tancovať. Ani chodiť. Nemala na to skrátka sily. Aby nie – vďaka svojmu stravovaniu sa dostala na neuveriteľnú váhu len 28 kg. A tak jej telo skrátka vypovedalo službu a Hannah skolabovala.

Do nemocnice sa dostala doslova na poslednú chvíľu. Bola kosť a koža, na tele mala veľa modrín a otlakov, padali jej vlasy i zuby, mala neustále bolesti hlavy a niekoľko mesiacov nemala menštruáciu …

V nemocnici niekoľko týždňov bojovala o život. Svoj boj našťastie vyhrala. Jej diéta ale nezostala bez následkov – Hannah má osteoporózu, čo je metabolická kostná choroba, ktorá sa prejavuje rednutím kostného tkaniva. Navyše s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy nebude mať deti.

Z jej príbehov by sa mali poučiť nielen mladé dievčatá, čo chcú schudnúť, ale aj my všetci. Súčasná spoločnosť rada súdi ľudí podľa vzhľadu. Spoločnosť rada odsudzuje jedinca a nepýta sa na dôvody, prečo človek vyzerá tak či onak.

Mali by sme ale mať viac pochopenia a neodsudzovať. Mali by sme mať na pamätí, že posmešky alebo aj odsudzujúce pohľady potom niekoho môžu stáť život.