Turistom v Grécku účtovali 836 eur za malú večeru: Obvinenia z podvodu majiteľ odmieta

„Záleží, koľko toho kuchár uvarí,“ oznámila prekvapeným hosťom. Po jedle, ku ktorému si Američania objednali šesť pív, priniesla servírka účet. A v tej chvíli ešte len prišiel skutočný šok.

„Nemohol som tomu uveriť, bolo to úplne šialené!“ Opísal Francisco prvý dojem. Na účte bola suma 836 euro. Za šesť pív si reštaurácie naúčtovala 150 eur, za tri šaláty 60, dva poháre vody prišli na 17,50 a paradajkový džús na 18!

„Na cenu piva si príliš sťažovať nemôžeme. Veľa cestujem a pivo niekedy proste drahé je, ale kalamárom za 591 euro som jednoducho nemohol uveriť, „ dodal vojak s tým, že ho situácia tak rozrušila, že si musel prvýkrát od roku 2011 zafajčiť.

Turisti však účet aj napriek protestom zaplatili, vraj nechceli robiť v cudzej krajine problémy. Keď sa im vec neskôr rozležala v hlave a konzultovali ju s miestnymi obyvateľmi, rozhodli sa ísť na políciu. „Nahlásili sme to, ale za pár hodín už sme museli sedieť v lietadle, nešlo toho veľa urobiť,“ vysvetlil Francisco.

Na situácii je zarážajúca aj reakcia majiteľa reštaurácie Dimitrisa Kalamarase. Riek odmieta obvinenia z podvodu a napáleným turistom dokonca poslal pekne drzé odporúčania! Čítajte ďalej…

Článok pokračuje na ďalšej strane.