Trpíte boľavými kĺbmi na rukách či kdekoľvek inde? Náš recept vám pomôže! Lieky z lekárne zahodíte a použijete silu prírody

Domáci liek na bolesti kĺbov

Základom domáceho lieku na bolesti kĺbov je kurkuma. Tá je súčasťou tradičnej čínskej medicíny, a tak nie je divu, že vám môže pomôcť odstraňovať bolesti kĺbov prirodzeným a efektívnym spôsobom. Na prípravu tohto zázračného lieku budete potrebovať nasledovné ingrediencie.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice kurkumového prášku
  • 1 lyžica kokosového oleja
  • 1 lyžička medu
  • 5 lyžíc čistej vody

Príprava a použitie

Zázračnú masť na bolesť kĺbov získate tak, že jednoducho zmiešate všetky ingrediencie. Je potrebné miešať naozaj dôkladne, aby sa všetky ingrediencie spojili. Po vymiešaní masť aplikujte priamo na postihnuté oblasti – teda na tie kĺby, v ktorých cítite bolesť. Masť do nich votrite jemným vmasírovaním krúživými pohybmi. Potom nechajte aspoň 10 minút pôsobiť a následne opláchnite teplou vodou. Dajte si pozor, aby masť nekvapla na pohovku alebo inú tkaninu, pretože kurkuma obsahuje farbivo, ktorého sa len tak nezbavíte.

Zázračná kurkuma

Kurkuma je zázračným liekom, ktorý je používaný už od staroveku. Vzhľadom k jej pôvodu bola používaná hlavne v ázijských krajinách. Obsahuje celý rad priaznivých účinkov na ľudské telo. Avšak pre tento náš recept je hlavná najmä vlastnosť stimulácie kortizónu v nadobličkách. Kortizón vylučuje zápaly a bolesti v rukách a kĺboch. A preto je kurkuma kľúčovou zložkou tohto receptu.

Kurkuma ako liek

Kurkuma sa používa v kuchyni a dnes už málokto vie, že má tiež zázračné liečivé účinky. Rôzne štúdie ukázali, že kurkumín a kvercetín (alebo quercetin) sú zodpovedné za zmiernenie nepohodlia bolesti a zápalu. Ďalej má kurkuma antioxidačné vlastnosti, ktoré bojujú proti voľným radikálom v tele. Tieto radikály môžu pôsobiť proti vzniku najrôznejších chorôb. Tým pomáhajú posilňovať imunitný systém – odstraňujú toxíny, takže bráni ich akumuláciu. Tým, že sa toxíny nemôžu zhlukovať, nemôžu ani spôsobovať vážne poškodenie tela.