Česko i Slovensko v slzách: Zomrela obľúbená česká spevácka legenda!

„S nekonečnou bolesťou v srdci sa s vami musím podeliť o tú najsmutnejšiu správu. Moja milovaná mamička, speváčka, herečka a päťnásobná Zlatá Slávica, pani Naďa Urbánková, zomrela včera večer 3. februára 2023 vo veku 83 rokov,“ uviedla zdrvená dcéra s tým, že speváčka zomrela v spánku a bezbolestne.

„V mene celej našej rodiny vám ďakujem za súcit a prosím o možnosť vyrovnať sa s touto zdrvujúcou správou v súkromí. Ďakujem ti za všetko, mamička moja. Milujem ťa navždy,“ zakončila.

Naďa Urbánková naspievala počas kariéry množstvo legendárnych hitov, ako Mám ráda žužu, Drahý můj či Závidím. Speváčka v priebehu kariéry vo svojej knihe A příšte lépe priznala, že už ako malé dievčatko bola zneužívaná vlastným otrcom.

Umelkyňa mala počas života viacero vzťahov, a kým prvé manželstvo s Karlom Urbánkom skončilo rozvodom, trpkú skúsenosť si odniesla aj z partnerstva s hercom Josefom Abrhámom, ktorý ju opustil kvôli Libuške Šafránkovej.

Ďalší oficiálny partner Jiří Brabec spáchal samovraždu zastrelením kvôli finančným problémom. Vzťah jej napokon nevyšiel ani s druhým manželom Josefom Havlíkom, no nešťastne sa skončil aj jej tretí zväzok s hercom Janom Nemejovským. Česť jej pamiatke.