ŠOK: Slovenský herec skončil ako bezdomovec! Bez majetku, bez práce …

Neľahké časy zažil vďaka komunistickému režimu slovenský herec. Ten kvôli kšeftu v Nemecku prišiel o všetko!

„Točil som v Nemecku seriál Via Mala. Natáčanie sa pretiahlo a ja som nemal na tak dlho povolenie na pobyt. Nemecký producent aj ja sme to brali tak, že mi československé úrady pobyt predĺžia, ako mi bolo osobne tlmočené a sľúbené riaditeľom Slovenského filmu, ktorý za mnou vycestoval do Mníchova. Takže som bol spokojný a natáčal ďalej, „rozhovoril sa podľa denníka Šíp Juraj pre Magazín Dnes.

„Potom prišiel list. Ja som si myslel, že to je potvrdenie o predĺžení. Namiesto toho tam bolo oznámenie, že som bol odsúdený na tri a pol roka väzenia a zhabaní majetku, „pokračoval s hrozným rozprávaním herec.

„Takže som sa ocitol v podivnej situácii. Síce som točil, ale zmluvu s produkciou mala československá spoločnosť Filmexport, takže peniaze neboli posielané na môj účet. A v Nemecku to nie je tak, že si od niekoho môžete požičať desať mariek … Mali sme tam naše auto, ladu. Býval som v hoteli, ktorý mi platila produkcia. Jednoducho povedané, boli sme na ulici s papierom, že som bol doma odsúdený a že mi bol zabavený majetok. Teda byt, chata, fotografie, listy, všetko, „prezradil herec so smútkom v očiach.

Článok pokračuje na ďalšej strane…