Nikdy som si nemyslela, že zubná pasta by mohla dokázať týchto 20 vecí

4) Vyčistite si topánky

Naneste trochu zubnej pasty na vaše topánky a chvíľu ich handričkou pretierajte. Aj veľmi staré topánky môžu takto znovu získať svoj niekdajší lesk.

5) Zahmlené plavecké okuliare

Vyčistením svojich plaveckých okuliarov so zubnou pastou vytvoríte na nich tenkú vrstvu, ktorá predíde opätovnému zahmleniu.

6) Vodné škvrny na stoloch

Neústupne vodné škvrny na stoloch, zrkadlách alebo vodovodnej batérii môžete ľahko odstrániť pomocou svojej zubnej pasty.

7) Atramentové škvrny na košeliach

Hneváte sa, keď na seba vylejete trochu atramentu zo svojho pera? Ak ste to už zažili, určite viete, že atrament je z oblečenia ťažké odstrániť. Stačí, keď nanesiete zubnú pastu na škvrnu, necháte uschnúť a na druhý deň oblečenie vyperiete. Vaše tričko alebo košeľa budú ako nové!

8) Farebné škvrny

Rovnako ako v prípade atramentových škvŕn, aj farebné škvrny možno odstrániť z vašich utierok, uterákov alebo šatstva.

9) Štipnutie komárom

Bodnutie komárom vytvorí malé hrbolčeky na koži, ale s pomocou zubnej pasty znížite svrbenie a podráždenie.

10) Vyrážka

Zubná pasta predstavuje starý osvedčený trik pre odstránenie vyrážok. Nechajte ju cez noc zaschnúť na vyrážkach a do rána sa ich zbavíte.

11) Vyčistite staré železo

S pomocou zubnej pasty vyčistíte železné predmety, ktoré budú opäť žiariť ako nové.

12) Vyčistite svoj smartphone

Vyčistite displej svojho mobilného telefónu a bude vyzerať ako nový.

13) Škvrny na kobercoch

Zubná pasta sa dokáže vsiaknuť hlboko do koberca, vďaka čomu vyčistíte aj tie najodolnejšie škvrny od vína, kávy či čokolády.

14) Lak na nechty

Vedeli ste, že zubnú pastu môžete použiť aj ako skvelý odlakovač? Votrite ju do nechtov a zbavíte sa nielen laku, ale vaše nechty tiež získajú žiarivý lesk.

15) Špinavé ruky

Vďaka zubnej paste dokážete odstrániť všetky nečistoty z vašich rúk aj bez použitia mydla.

16) Vyčistite termosku

Termoska sa vám môže v priebehu času zaniesť nečistotou. Ak ju chcete prečistiť, naplňte ju vodou, do ktorej pridajte trochu zubnej pasty, a potom dobre pretrepte. Termosku tým naviac aj vydezinfikuje.

17) Poškriabané CD a DVD

Prestalo vám prehrávať CD z dôvodu jeho poškriabania? Skúste tento trik: Natrite ho zubnou pastou a znova ho potom budete môcť prehrávať.

18) Odstráňte škrabance z auta

Pridajte trochu zubnej pasty na mäkkú handričku a votrite ju na škvrny na aute. Poťahy a čalúnenie budú žiariť ako nové.

19) Prilepte plagáty na stenu

Zubnú pastu môžete tiež použiť ako lepidlo. Stačí, keď kúsok z nej nanesiete do každého rohu plagátu a plagát potom prilepíte na stenu. Po odlepení nezanechá žiadnu škvrnu.

20) Čistí nože

Ak máte v domácnosti hrdzavé nože, vyčistíte ich zubnou pastou. Potom prepláchnite čistou vodou a potrite kuchynským olejom.