AKTUÁLNE: Opitý vodič Dušan Dědeček, ktorý usmrtil päť mladých ľudí ide na SLOBODU!

Rozsudok
Sudca rozhodol, že v prípade Dušana Dědečka, ktorý na Zochovej opitý spôsobil tragédiu a usmrtil 5 ľudí, bude obvinený stíhaný na slobode.

Návrh na väzobné stíhanie pre obvineného podal prokurátor z útekového a preventívneho dôvodu. Stotožnil sa tak s podnetom policajného vyšetrovateľa.

Pri návrhu väzby z útekového dôvodu prokurátor podľa bratislavského krajského prokurátora Rastislava Remetu vychádzal z hrozby vysokého trestu. Návrh z preventívnych dôvodov sa dáva pri hrozbe pokračovania v trestnej činnosti, naznačil tiež prokurátor. Dušan Dědeček spáchal za jedenásť rokov 16 priestupkov na úseku dopravy. Väčšinou ho policajti riešili za rýchlosť, ale aj za iné porušenia.

V prípade preukázania viny hrozí Dědečkovi trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

​​Policajný prezident Štefan Hamran v stredu uviedol, že akceptuje, že prípad kvalifikovali ako všeobecné ohrozenie, kde hrozí vysoký trest. Podotkol však, že v prípade tejto právnej kvalifikácie musí byť dokázaný úmysel. „Ale má dve formy – priamu a nepriamu,“ dodal s tým, že rozhodnutie o vine a treste pre obvineného bude až na súde.

Celá reportáž: