Neuveriteľne otrasné správanie matky! To, čo urobila malej dcérke v čakárni, vám zdvihne tlak!

Deti rodičov, ktorí trávia príliš veľa času na svojich smartphonoch, majú v drvivej väčšine vo vyššom veku problémy so správaním. Hovorí o tom štúdia z Michiganskej Univerzity, ktorá podrobne skúmala približne 200 rodín.

Zo všetkých rodičov, ktorí sa štúdie zúčastnili, priznalo až neuveriteľných 40% matiek a 32% otcov určitú formu závislosti od telefónu, vrátane pocitu neustálej potreby kontrolovať správy či premýšľať o tom, či im niekto nezavolá.

Podľa príspevku britskej Národnej zdravotníckej služby o výskume sa zistilo, že závislosť matky na telefóne úzko súvisí s problémami správania detí, zatiaľ čo používanie smartfónov zo strany otcov nepreukázalo silnejšiu väzbu na zlé správanie.

Ak sa s vami dieťa snaží hovoriť a nereagujete, včas si uvedomí, že nemá zmysel hovoriť. Pre deti je zásadná interakcia s dospelým, prostredníctvom ktorej sa učia nielen jazyk, ale aj ako hovoriť.

Pre dospelého je však skutočne ťažké prepnúť pozornosť medzi všetkými dôležitými informáciami obsiahnutými v smartphonoch so sociálnymi a emocionálnymi informáciami od detí, a zároveň ich súčasne a dôkladne spracovať.

Jedným zo škandalóznych prípadov, ktoré hovoria o obdobnom probléme, je aj istá žena, ktorú v čakárni natočila iná spolusediaca. To musíte vidieť!

Článok pokračuje na ďalšej strane.