Protivládny protest v Bratislave! Do ulíc vyšli tisícky ľudí aj známy herec!

V Bratislave sa v utorok v poobedných hodinách konal pred Prezidentským palácom protest proti vláde. Na Hodžovom námestí sa zišli stovky ľudí, ktorých pozvala strana Smer v spolupráci s ďalšími hnutiami z opozičného spektra. „Ukážme vláde jasne, čo si o nej myslíme! Nenecháme si zničiť Slovensko neschopnou vládou,“ vyzýval Robert Fico.

Ten na pódiu vystúpil na záver, kým pred ním sa o slovo prihlásili viaceré známe politické mená: „Nie je čas na politikárčenie. Musíme ukázať jednotu, ktorá musí viesť k výmene súčasnej vlády,“ uviedol šéf Smeru. Na pódiu vystúpil taktiež Andrej Danko z SNS, Milan Uhrík z Republiky, či Eduard Chmelár z občianskeho združenia Zjednotení za mier.

Fico skritizoval vládu za zdražovanie energií, ako aj za „zatiahnutie Slovenska do vojny, s ktorou Slovensko nemá nič spoločné“. Danko zas vidí záchranu občanov v plyne z Ruska, pričom zdôraznil, že aktívne komunikuje s Lavrovom a príklad si berie z maďarského prezidenta Orbána. Medzi vystupujúcimi sa objavil aj známy slovenský herec a režisér Marek Ťapák.

Hneď na úvod prezradil, že manželka ho od tohto kroku zo strachu odhovárala, no dodal, že verí v pochopenie zo strany vedenia RTVS. Mikuláš Dzurinda pred pár dňami prehovoril o návrate do politiky a vzniku nového projektu.