Sami tomu nemohli uveriť: Za rok a pol dohromady schudli 160 kíl!

Lexi svoju premenu začala v dvadsiatich piatich rokoch s váhou dvesto dvadsať kilogramov. Schudnúť sa jej predtým nedarilo celé roky.

Koľkokrát pochybovala, či sa jedného dňa naozaj niečo zmení, alebo jej obezita ukončí život oveľa skôr. Emočné prejedanie totiž nemalo konca.

Kilá navyše začali ovplyvňovať aj jej zdravotný stav. Lexi trpela nadmernou únavou, dýchavičnosťou, bolesťou kĺbov i bolesťou na hrudi. Občas sa dokonca bála, že by mohlo ísť o infarkt. Obezita jej zasahovala aj do každodenného fungovania. Viazanie šnúrok na topánkach a nasadanie do auta bolo čím ďalej ťažšie.

Pracovníci v zábavnom parku ju niekoľkokrát odmietli pustiť na horskú dráhu, v práci sa jej podarilo zničiť niekoľko stoličiek a v reštauráciách bol na ňu priestor medzi lavicou a stolom príliš tesný.

Z roka na rok sa zoznam podobných nepríjemných situácií predlžoval. „Cítila som sa ako väzeň vo vlastnom tele,“ spomína Lexi.

Dnes sa môže po boku manžela venovať svojim obľúbeným aktivitám a konečne si život užívať na plno. Spoločné chudnutie ich vzťah utužilo.

„Nezáleží na tom, koľko kilogramov sme spoločne schudli, ale na tom, koľko ďalších spoločných rokov sme tým získali,“ tvrdí

Kým Lexi preferuje cvičenie kardia, Danny je zástancom silového cvičenia. Vzájomne sa tak dopĺňajú nielen ako partneri v živote, ale aj pri tréningu.

„Je veľký rozdiel v tom, ako teraz spoločne trávime čas. Od sedenia pri televízii sme prešli k súpereniu, kto ubehne päť kilometrov na trenažéri rýchlejšie,“ dodáva so smiechom Lexi.