Na MASÍVNE PROTESTY v Prahe vyšlo na Václavák až 70-tisíc ľudí, žiadajú…

„Požadujeme okamžitú demisiu vlády,“ uviedli usporiadatelia. „Požadujeme zriadenie dočasnej vlády odborníkov a vypísanie predčasných volieb. Ak vláda nepodá demisiu do 25. septembra, na celorepublikovej demonštrácii vyhlásime právo na odpor podľa Ústavy ČR a vyhlásime nátlakové akcie. Už teraz rokujeme s odbormi, podnikateľmi, poľnohospodármi, starostami, dopravcami a ďalšími organizáciami na vyhlásenie štrajku,“ varovali.

„Cieľom našej demonštrácie je nutnosť zmeny. Hlavne v riešení otázok cien energií, najmä elektrickej energie a plynu, ktoré spôsobia deštrukciu nášho hospodárstva už tento rok na jeseň. My sme vyzvali pána Fialu, aby s nami rokoval, ale bohužiaľ nemáme žiadnu odpoveď. Takže budeme ďalej tlačiť na to, aby táto vláda skončila. Budeme chcieť jej demisiu,“ povedal jeden z organizátorov zhromaždenia Jiří Havel.

„My sme vyzvali pána Fialu, aby s nami rokoval, ale bohužiaľ nemáme nijakú odpoveď. Takže budeme tlačiť na to, aby táto vláda skončila. Budeme chcieť jej demisiu,“ dodal.

VIDEO: