ŠOK: Zomrela obľúbená česká speváčka! Celý život bojovala s …

Za svoju kariéru naspievala Zagorová takmer 900 piesní, pôsobila v niekoľkých súboroch a v divadlách Apollo a Semafor. Potom pre ňu Karel Vágner zostavil na prelome rokov 1972/1973 sprievodný orchester. Vystupovala s Michalom Prokopom, Petrom Rezkom, Petrom Kotvaldom a Stanislavom Hložkom.

V roku 2014 prevzala diamantovú dosku Supraphonu za desať miliónov predaných zvukových nosičov. O rok neskôr bola akademikami uvedená do Siene slávy pri hudobných cenách Anjel. Zatiaľ posledný štúdiový sólový album Ja nemám strach vydala v roku 2018.

O dva roky neskôr natočila Zagorová so svojím manželom, operným spevákom Margitom, dosku s názvom Konečne spoločne. V pražskom Divadle Kalich bude mať 16. septembra premiéru muzikál Biograf láska, v ktorom zaznie 24 piesní Zagorovej. Autorkou scenára je spisovateľka a publicistka Uljana Donátová.

„V týchto chvíľach vôbec nemyslíme na divadlo, ale hlavne na pána Štefana Margitu a pozostalých, ktorým vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ povedal ČTK hovorca Divadla Kalich Jaroslav Panenka.

Zagorová patrila už od druhej polovice 60. rokov k najvýraznejším postavám tuzemskej popovej scény. Uplatnila sa nielen svojim charakteristickým hlasom, ale aj ako textárka, herečka a moderátorka.