Pamätáte si film Hriešny tanec? Potom si pustite túto scénu, ktorá nebola verejnosti sprístupnená!

7 vecí, ktoré ste o ňom nevedeli…

1 Známa sexica ako Baby
Nevinnú Frances „Baby“ mala pôvodne stvárniť známa filmová hriešnica a party girls Sarah Jessica Parker. Táto herečka, sexsymbol hollywoodskej generácie osemdesiatych rokov, však nepodala taký tanečný výkon, aký od nej tvorcovia romantickej snímky očakávali.

A tak dostala šancu dovtedy menej známa herečka a tanečnica Jennifer Grey. Tá svojím tancom a dievčenskou tváričkou na konkurze všetkým vyrazila dych! Niet sa čo čudovať. Ako dcéra známeho hollywoodskeho tanečníka a herca Joela Greya, oceneného Oscarom za film Kabaret, a profesionálnej tanečnice s detskou postavou mala skvelú genetickú a pohybovú výbavu.

2. Pravá Baby sa volala Jackie
Myslíte si, že príbeh nevinnej „baby“ je príliš romantický na to, aby bol skutočný? Omyl! Reálna Baby naozaj existovala. Scenáristka snímky Hriešny tanec (Dirty Dancing) Eleanor Bergstein sa s ňou v roku 1985 pre jej príbeh osobne stretla. Jackie Horner, ako znie skutočné meno sladkej Frances z Hriešneho tanca, jej vyrozprávala príbeh svojej prvej lásky. A tak sa romantické leto jednej tínedžerky stalo predlohou asi najromantickejšieho filmu všetkých čias.

3. Zranenia, zranenia a zasa zranenia…
Patrick Swayze bol „správniak“ nielen na filmovom plátne, ale aj v reálnom živote. Ako jeden z mála hollywoodskych hercov pravidelne odmietal kaskadérov a dablérov. Všetky svoje scény najradšej robil sám. Žiaľ, vo filme Hriešny tanec sa mu to vypomstilo. Už pred filmom mal problémy s kolenom a nešťastný nášľap a pád v scéne na pni nad vodou ho dorazil.

Lekári Patrickovi nariadili prerušiť natáčanie alebo aspoň na tanečné scény využiť služby dabléra. Odmietol a zvyšok filmu vrátane ikonickej záverečnej scény dotočil v obrovských bolestiach.

4. Porazil aj Michaela Jacksona
Titulná pieseň The time of my life, za ktorú získal Hriešny tanec Oscara, zosadila z prvej priečky amerických hitparád dovtedy neohrozeného kráľa singlov Michaela Jacksona. Za prvý mesiac sa predalo viac ako milión kópií, vďaka čomu získal svoju prvú platinovú dosku. Doposiaľ ich má dokopy jedenásť a celkový predaj nosičov presiahol 42 miliónov kópií!

5. Takmer to odmietol
Patrick Swayze ponuku na stvárnenie učiteľa tanca Johnnyho najskôr takmer odmietol. Keďže prišla tesne po filme Skatetown, U.S.A., za ktorý si vyslúžil od amerických médií pomenovanie nový John Travolta, nechcel, aby si ho verejnosť zaškatuľkovala v spojení s tancom. Našťastie, po prečítaní scenára si to rozmyslel a sexi inštruktor tanca Johnny v podaní Patricka bol na svete.

6. Príliš hriešny pre Ameriku
Patrick a Jennifer zahrali vo filme aj oveľa hriešnejšiu scénu, než aké v Hriešnom tanci ostali. Bola však natoľko neprístupná pre verejnosť, že ju tesne pred filmovou premiérou radšej vystrihli. Jej kópie sa však doteraz voľne potulujú po internetových sieťach…

7. Písala o ňom diplomovku
Tanečnica a choreografka Katarína Štumpfová „Keď prišiel do kín Hriešny tanec, mala som iba rok. Ale to nič nemení na tom, že patrí k mojim najobľúbenejším filmom a videla som ho azda už stokrát! Niekoľkokrát som naň stavala choreografiu, niekoľkokrát som tancovala jeho ústredný tanec, dokonca som o ňom písala diplomovú prácu. Jednoznačne patrí ku kultovým tanečným filmom, ktoré ma ovplyvnili.“