Známy podnikateľ si myslí, že ľudia už neveria súčasným politikom. Zakladá novú politickú stranu!

Meno Ondrej Janíček je Slovákom známe z dlhoročnej kauzy Fatima, v ktorej mohla figurovať aj obvinená exsudkyňa Monika Jankovská. Bývalá štátna tajomníčka je aktuálne naďalej obvinená a stíhaná na slobode, pričom nevychádza z bytu a žije z invalidného dôchodku, ktorý si vybavila po psychických problémoch.

Podnikateľ z Trenčína je zas po dlhých rokoch zastrašovania od štvrtka 14. júla oslobodený z kauzy po rozhodnutí Okresného súdu Trnava.

Svoju radosť neskrýval Janíček ani na sociálnej sieti, kde jeho príbeh sleduje množstvo Slovákov. Následne urobil ešte prekvapivejší krok a po pocitoch dlhodobej bezradnosti sa rozhodol vstúpiť na politickú scénu s vlastnou stranou Karma.

Ako uviedol, dôvodom boli aj príbehy Slovákov, ktorí za ním po celú dobu chodili s prosbami o rady, pričom prežívali podobné osudy a bezmoc. „Z toho dôvodu som sa rozhodol, že musím pomôcť ľuďom, takým ľuďom, ktorí razia takú istú cestu ako ja,“ uviedol.

Janíček už začal so zberom 10-tisíc potrebných podpisov pre registráciu. „Dnes ohlasujem politickú stranu Karma, ktorá ma bude reprezentovať, a ktorá ja takým mojim symbolom,“ prezradil. „Chcel by som slúžiť ľuďom a chcel by som to zobrať ako poslanie, aby sa na Slovensku dobre žilo,“ prezradil zámery. Podnikateľ dodal, že chce v politike uplatniť svoju nezlomnosť a bojovnosť za niečo dobré.