Lekár odmietol mlčať a šiel s pravdou von! Rakovina sa dá liečiť!

Odhalil tiež súvislosť medzi rakovinou prsníka a mliečnou bielkovinou kazeínom.

Dr. Campbell nesúhlasí s mnohými populárnymi diétami a nestotožňuje sa ani s názormi viacerých slávnych lekárov. S nejedným sa dokonca rozhádal.

Jeho hlavným cieľom je, aby každému človeku bola dostupná zdravotná starostlivosť, vrátane ľudí, ktorí si nemôžu dovoliť kúpiť lieky či podstúpiť adekvátnu liečbu.

Podľa jeho názoru lekári zvyčajne nie sú odborníkmi na výživu, pretože počas ich medicínskeho štúdia na univerzite sa im nedostáva odborných prednášok v oblasti správneho stravovania.

Dr. Campbell strávil viac než 50 rokov vo verejne financovaných laboratóriách (bez komerčného vplyvu farmaceutických firiem) a teraz chce zdieľať svoje objavy s celým svetom.

Ako tvrdí, jednoduché zmeny v stravovaní môžu predísť srdcovým ochoreniam, znížiť riziko rakoviny a dokonca rakovinu aj vyliečiť.

Ako živočíšne bielkoviny vplývajú na rakovinu
Podľa výskumu Dr. Campbella, konzumácia živočíšnych výrobkov aktivuje rakovinové bunky, zatiaľ čo obmedzenie príjmu mäsa znižuje riziko vzniku tohto ochorenia.

Inak povedané, strava s vysokým obsahom bielkovín podporuje rast rakovinových buniek a dodáva kyslík voľným radikálom, ktoré sú často príčinou vzniku rakoviny.

Výskum Dr. Campbella silno poukazuje na to, že liek na rakovinu – či tomu veríte alebo nie sa ukrýva v rastlinách.

Dr. Cambell pochádza z konzervatívnej rodiny. Vyrastal na farme, kde bol neustále poučovaný, že mlieko má veľa výživných látok, ktoré sú dôležité pre zdravie.

Keď začal svoju akademickú kariéru, študoval vplyv stravy bohatej na bielkovíiny u detí na Filipínach. Bol veľmi prekvapený, keď našiel spojitosť medzi živočíšnou bielkovinou a rakovinou pečene.

Čo ho šokovalo ešte viac bolo, keď zistil, že jedna indická štúdia dospela v podstate k rovnakému záveru.

Išlo to totiž takmer proti všetkému, v čo dovtedy veril.

Knihy so zisteniami Dr. Cambella sa stali bestsellermi
V roku 2005 napísal Dr. Campbell knihu o výžive a epidemiologických štúdiách spolu so svojím synom Thomasom.

Aj keď očakával skromnú reakciu od verejnosti, jeho kniha zožala veľký úspech. Predaných bolo viac ako milión výtlačkov a preložená bola do 25 rôznych jazykov.

V roku 2013 napísal ďalší knižný bestseller, kde spomína, že kazeín je najhoršia rakovinotvorná látka. Jeho knihu s názvom Čínska štúdia sa dá zohnať v niektorých internetových kníhkupectvách.

Viaceré menšie štúdie ukázali, že rastlinná strava dokáźe vyliečiť nielen rakovinu, ale napríklad aj srdcové ochorenia.

Edward Giovannucci je iný známy profesor na výživu a epidemiológiu z Harvardovej univerzity, ktorý súhlasí s vyjadreniami Dr. Campbella.

Je presvedčený, že bežná strava je príčinou zdravotných problémov svetovej populácie.

Tvrdí, že najhoršie na západnej strave nie je len vysoká konzumácia mliečnych výrobkov, ale aj prejedanie sa vo všeobecnosti. I napriek tomu verejnosť stále uprednostňuje stravu bohatú na živočíšne bielkoviny.

Hoci mlieko môže byť zdravšie naž taká sladená limonáda, štúdie naznačujú, že nezlepšuje kvalitu kostí ako sa to dodnes traduje, ale práve naopak. Mlieko zvyšuje riziko vzniku osteoporózy v neskoršom veku.

Hádzanie polien zo strany medicínskej komunity
O publikáciu Campbellovej kroniky bol veľký záujem, ale kvôli vysokému tlaku zo strany farmaceutického priemyslu k nej nedošlo.

Dr. Campbell vo svojej knihe písal o záškodníckych snahách mnohých ľudí z americkej komunity zameriavajúcej sa na zdravú výživu, ktorej bol sám členom.

V súčasnosti prezentuje svoj výskum medzi ľuďmi v Severnej Karolíne a New Yorku.

Ponúka bezplatné kurzy, kde hovorí o tom, ako vláda ignoruje vedu, zatiaľčo chváli korporatívny výskum a prosperuje z neho.

Záver:
Globálna ekonomika sa rozširuje od rastlinnej a živočíšnej výroby, poľnohospodárstva a agrochemických spoločností až po nemocnice, zdravotnícke zariadenia a farmaceutické spoločnosti.

Hlavný prúd pokračuje v chválach a podpore konzumácie mliečnych výrobkov a mäsa. Tým podporuje farmaceutický priemysel v dosahovaní zisku, zatiaľčo ľudia trpia a privodzujú si vážne zdravotné problémy.