Rok Tigra je už TU! Rok 2022 bude šťastným pre tieto znamenia zverokruhu

Ako uvádza portál China Highlights, oslavy čínskeho nového roka tradične trvajú 16 dní, počnúc čínskym Silvestrom až po Festival lampiónov. V roku 2022 to bude teda trvať od 31. januára do 15. februára.

Čínsky nový rok začína každý rok v iný dátum, avšak zvyčajne spadá medzi 21. januára a 20. februára. Podľa čínskeho zverokruhu je teda pred nami rok vodného tigra.

AKO SA VÁM BUDE DARIŤ V TOMTO ROKU?
O ľuďoch narodených v tomto znamení sa predpokladá, že sú odvážni, súťaživí, nepredvídateľní a sebavedomí. Tento rok budú práve tigre čeliť mnohým výzvam. Ak budú naďalej tvrdo pracovať, ich kariérne šťastie nebude v tomto roku také zlé a nebudú mať smolu.

KTORÉ ZNAMENIA SA MÔŽU TEŠIŤ?
Najšťastnejšie znamenia budú tento rok byvol a koza. Tým sa bude dariť úplne vo všetkom a ich medziľudské vzťahy budú príjemné, kariéra bude prosperovať. Ak ste v znamení kozy a práve nikoho nemáte, máte veľkú šancu si nájsť lásku svojho života. Ľudia, ktorí sa narodili v znamení zajaca, draka, koňa a kohúta sú predurčení k tomu, aby bol ich rok 2022 hladký a mali veľa šťastia, a to hlavne pri zarábaní peňazí.

Keď ste sa narodili v rokoch potkana, hada, opice alebo prasaťa, budete musieť vynaložiť trochu viac úsilia, aby ste dosiahli v tomto roku úspech.

Vplyv energie živlov
Kovový Byvol vystriedal v roku 2021 znamenie Potkana. Keďže jeden prvok trvá v čínskej astrológií 2 roky, obe znamenia sú zaradené do prvku Kov.

Rok 2022 je rokom jangového Čierneho Vodného Tigra. Celkovo je znamenie Tigra z astrologického hľadiska prvkom Dreva, predstavuje prichádzajúcu jar, nový štart.

Tento rok Vody bude odlišný oproti predchádzajúcim rokom Kovu. Toto by mal byť najdôležitejší aspekt. To znamená, že i pandémia bude pod kontrolou a svet sa opäť dá do pohybu.

Pocítime však nedostatok elementu Ohňa, čo v roku 2022 znamená zdroje a inteligenciu. Prejaviť sa to môže zlými rozhodnutiami urobenými v zhone. Preto nereagujte impulzívne a doprajte si dostatok času a premýšľania pre ďalšie konanie. Je potrebné si dávať pozor a byť ostražitejší.

Voda je najmocnejším prvkom zo všetkých. Je to mimoriadne silná prírodná sila. Dokáže uhasiť oheň, obísť akúkoľvek prekážku a vrátiť sa do pôvodného tvaru. Voda je element, ktorý sa spája s emóciami. Je tiež dosť nepredvídateľná, teda sa v budúcom roku dá očakávať menší chaos. Je tu však aj šanca vydať sa do neznáma a robiť konečne to, po čom ste vždy túžili.

Tohtoročná jangová Voda nie je maličký potôčik, či ranná rosa, ale oceán, ktorý nielen odplaví nepotrebné, ale zároveň prinesie veľa novej, čistej “vody”, čiže nové úlohy, možnosti i príležitosti.

Keďže voda sa vie dostať všade, aj zmeny sa môžu týkať rôznych oblastí nášho života, pretože to bude silný tok energií. Musíme sa pripraviť, aby sme chytili tú správnu vlnu, ktorá nás plynule zanesie, kam potrebujeme. Nenechajte sa zmiesť zo svojej cesty, ani zaplaviť.

Jinové znamenia, ako sú Byvol, Zajac, Had, Koza, Kohút a Prasa by sa nemali nechať odradiť prvými neúspechmi.

Psychické a fyzické zdravie
Aj temné energie, ku ktorým patria i choroby, je možné neutralizovať, transformovať pozitívne, každodenným rovnovážnym prístupom k životu. Trestáme sa hlavne sami. Treba si to stále uvedomovať, hlavne pri spätnom pohľade do osobnej minulosti. Prehodnoťte si svoje chyby, minulé i prítomné. Pozor na rôzne slabosti, závislosti, klamstvo, intrigy, sklon k alkoholizmu a podobne.

Len usilovať sa o úspech vždy nestačí. Je tiež potrebné nájsť rovnováhu medzi zamestnaním a odpočinkom. Vďaka nej vám sily vydržia dlhšie. Môžu sa stať udalosti, ktoré budú prekvapujúce. Budete sa musieť zamerať na psychiku, pretože tá je základ dobrého zdravia. Nenechajte sa zničiť stresom a napätím, s ktorým sa budete mnohí stretávať. Doprajte si dostatok terapie na jeho odstránenie. V roku Čierneho Vodného Tigra by sa vám mala dostávať fyzická, aj mentálna energia. Pravidelne cvičte a udržujte sa v kondícii, aj vďaka zdravšej výžive. Nechajte si na vychutnanie jedla viac času a pohody.

Využívajte svoju intuíciu a venujte pozornosť svojim nočným snom, ktoré často vedia navigovať. Ľudia nebývajú vždy spokojní s prítomnosťou, ani s tým, čo sa dozvedia o svojej možnej budúcnosti. Veľa závisí na tom, ako ku všetkému pristupujete, aký je stav vašej mysle, duše, intelektu, súcitu, logiky, vnímavosti, pochopenia a citlivosti.

V otázke zdravia by sa mali všetky znamenia začať starať o zdravie obličiek. Dávajte si pozor na zranenia spôsobené hlavne kovom.

Nikdy nespálite svoje mosty, kým sa na druhej strane nezabezpečíte. Pokiaľ nie je minulosť riešená a vyriešená, stáva sa budúcnosťou!