Ukradli jej detstvo: Toto dievčatko vyhrávalo jednu súťaž krásy za druhou. Neuveríte ako dnes vyzerá.

Po celom svete sa konajú tie najrôznejšie súťaže krásy. O najkrajšiu mamičku, fitness lektorku a v neposlednom rade o najkrajšie dievčatko. Čo ale tieto súťaže pre najmladších obnášajú?

Krása žien je od vzniku ľudstva tou najviac oceňovanou. Ženy boli stvárňované na obrazoch, sochách, v stredoveku kvôli priazni krásnej ženy muži bojovali na život a na smrť.

Dnes síce muži o krásnu ženu v turnajoch nebojujú ale súťaže krásy sú s veľkou obľubou poriadané po celom svete. Takých súťaží sa zúčastňovala aj Eden Wood. Začínala už vo svojich 6 rokoch.

Zvíťazila vo viac ako 300 súťažiach po celej Amerike. Namiesto toho, aby s kamarátkami behala po ihrisku, hrala sa s bábikami, jazdila na bicykli, kolieskových korčuliach, chodila do školy a robila všetky tie obyčajné lotroviny, ktoré malé dievčatká zvyčajne robia, chodila do solária, naučila sa používať make-up, nosiť umelé vlasy a vysoké podpätky.

Vo svojich 12 bola už natoľko známa, že časopisy o nej písali ako o najkrajšej Američanke. Ona sama neskôr napísala knihu pod názvom “Od kočíka po korunku”. Tu popisuje svoju neľahkú cestu ku sláve a o stratenom detstve. A ako teraz vyzerá? Čítajte ďalej…

Článok pokračuje na ďalšej strane.