Češka opísala život so Slovákom: Takmer vôbec mu nerozumiem! Jej hlášky vás pobavia!

,,Chodiť so Slovákom je skvelé. Väčšinu času mu nerozumiem, takže nám to klape. Je to ideálna situácia: chodíte s cudzincom, ale zároveň mu vaši rodičia rozumejú. Všichni jsou happy,” uvádza mladá žena na svojom blogu. A s akými peripetiami sa vlastne stretáva? To musíte vidieť! 

Slováci a Česi síce majú spoločnú históriu, no z hľadiska jazyka si už dávno nerozumejú tak, ako kedysi, čo je na škodu veci. Väčší problém s týmto javom majú naši západní susedia, čím mladšie ročníky, tým je to horšie. Istá Češka na to upozornila veľmi milým a vtipným spôsobom, keď sa pokúsila vysvetliť, ako asi prebieha komunikácia s jej slovenským priateľom.

Miška zďaleka nie je sama, ktorá má problém rozumieť Slovákom. Pre stále viac mladých Čechov sa slovenčina stáva prakticky cudzím jazykom, pričom opačne to až také dramatické nie je. Slováci s češtinou až také problémy nemajú, čo je spôsobené tým, že čítajú veľa kníh v českom jazyku a taktiež pozerajú mnoho českých filmov.

Mladá dievčina od našich západných susedov zúročila chvíle strávené s partnerom Slovákom a vtipne ich opísala vo svojom vlastnom česko-slovenskom slovníku. Hlavnou inšpiráciou bola pre ňu údajná jazyková bariéra, ktorú sa snaží každý deň prekonávať, pričom si všetky svoje útrapy zapisuje.

Ako teda vyzerá spomínaný slovník? Nech sa páči a nech vám od smiechu nezabehne. 😀

Článok pokračuje na ďalšej strane.