Obľúbené dobroty: Toto sme milovali pred 30 rokmi a stále sa to vyrába!

Niekomu o nich rozprávali len rodičia a niekto si ich pamätá zo svojho detstva. Reč je o zázrakoch potravinového priemyslu, ktoré sa začali vyrábať v drevných dobách minulého politického režimu a na pultoch supermarketov ich nájdeme stále! Ktoré pochúťky sme si toľko obľúbili, že sa sú stále na pultoch?

Polárkač

Predtým sa predával v plastovom kalíšku, dnes ho poznáme skôr ako zmrzlinový tortu vo vaničke. Či tak alebo tak, ešte stále sa predáva a je pomerne obľúbený, hoci vám ho dnes najskôr kúpi babička alebo teta, keď prídete na návštevu. Ešte väčšej obľube sa teší ďalšia zmrzlina – nanuk Míša, ktorý sa tiež začal vyrábať minimálne pred 30 rokmi.

Jesenka

Alebo kondenzované mlieko v tube, ktoré je práve tak veľké, aby ste ju celú vycucali večer pri televízii. Kto by to nepoznal? Tento lepkavý balzam na nervy sa vyrába už dlhé roky. Podobne je na tom ostatne tiež plechovka Salko, obľúbená prísada do mnohých šialene sladkých dezertov.

Sunar

Spása všetkých pracujúcich matiek, ktorých bolo za socíku požehnane. Nielen že k nemu väčšina z nás má priamo citový vzťah z detstva, mnohí ho jedia po lyžičkách priamo z krabice. A kto tvrdí, že to nikdy neskúsil, ten to robí dodnes.

Článok pokračuje na druhej strane.

▼▼▼