Igor Matovič šokuje: “OTVÁRAME DIVADLÁ, KINÁ A KOSTOLY!” Už od pondelka??

„Po zvážení všetkých za a proti, som takýto súhlas konzília získal a som tomu veľmi rád, lebo „nielen z chleba je človek živý“. Rovnako sa podarilo dostať do návrhu konzília otvorenie posiliek a plavární pre športové kluby, zatiaľ však maximálne do 6 ľudí ako pri iných „telovýchovných“ prevádzkach,“ uviedol Igor Matovič.

Taktiež sa podľa premiéra uvažuje nad umožnením nižších profesionálnych líg.

Igor Matovič zverejnil tieto informácie v reakcii na predsedu SaS Richarda Sulíka, ktorý dlhodbo žiada uvoľnenie opatrení v okresoch s nižšou incidenciou prípadov.

Premiér počas týždňa zorganizoval aj stretnutie so zástupcami reštaurácií, kultúry či fitnesscentier, s ktorými sa chcel podľa svojich slov dohodnúť na tom, aby pomohli s komunitným testovaním. Na oplátku im mal sľúbiť uvoľnenie opatrení.

Zástupca únie posilňovní to však poprel a uviedol, že Matovič nenavrhol konkrétnu pomoc a v skutočnosti len chcel podporu k ďalšiemu kolu celoplošného testovania. Matovič im údajne povedal, že o komerčnom otvorení posilňovní rozhodne hlavný hygienik a môže sa tak stať až na jar.

Aj v dnešnom statuse Igor Matovič tvrdí, že navrhol otvorenie niektorých ďalších prevádzok od 30. novembra. „V týchto dňoch sa 7-dňový kĺzavý median pohybuje okolo 2000, čo znamená, že všeko spomenuté by malo byť zatvorené ešte poriadne dlho. Napriek tomu som toto stretnutie s názvom „Ako spolu prežijeme zimu“ zvolal a predstavil som im plán – ako sa postaviť osudu – ako vieme spoločnými silami všetky dotknuté prevádzky otvoriť už od pondelka 30. novembra.„“ uvádza premiér v dnešnom statuse.

Dnes zasadá pandemická komisia, ktorá prerokuje návrhy a odporúčania konzília odborníkov. Následne zasadne ústredný krízový štáb, ktorý bude konečné opatrenia navrhovať na prijatie vláde.

Na krátkom brífingu pred zasadnutím pandemickej komisie Igor Matovič povedal, že gastroprevádzky sú nateraz „v Sulíkovej pasci“.

Celý status Igora Matoviča: