Testovania sa zúčastnilo viac ako 3,6 milióna ľudí. Pozrite si, koľko pozitívnych odhalilo veľké testovanie!

Do týždňa očakávajú pokles o 50 %
Premiér oznámil, že na Orave a v Bardejove klesol počet nakazených za týždeň o 56 %. „To je odpoveď všetkým kuvikom,“ dodal predseda vlády. „Toto je efekt, ktorý očakávame po pretestovaní na celom Slovensku, že nám počet prípadov klesne až o polovicu,“ upresnil. Priznal tiež, že antigénové testy sú efektívnejšie v okresoch, ktoré sú viac premorené.

„Nemusíme vždy všetko riešiť tým, že si ideme vraždiť ekonomiku a pošleme milióny ľudí domov na niekoľko týždňov, ale môže byť aj inteligentnejšie,“ povedal Igor Matovič. Pozitívne testovaným odkázal, aby dodržiavali karanténu a oznámili svojim známym, s ktorými boli v kontakte, aby sa rovnako išli otestovať.

3,8 milióna spôsobilých na testovanie
Jaroslav Naď skonštatoval, že celoplošné testovanie zvládli Ozbrojené sily a ďalšie zložky vŕatane samospráv veľmi dobre. „Čísla potvrdzujú, že tento projekt zmysel má. Nie je jednoduchý logisticky ani na personál, ale má zmysel. Som hrdý, že Ozbrojené sily ukázali ďalšiu spôsobilosť, ktorú môžu mať,“ uviedol minister obrany Jaroslav Naď.

Minister Naď tvrdí, že maximálne sa malo potenciál zúčastniť približne 3,8 milióna ľudí. Ide o občanov Slovenska, ktorí majú viac ako 10 rokov a menej ako 65 rokov a zároveň boli spôsobilí testovať sa.