Celoplošné testovanie dobehlo aj Matoviča: Výsledok jeho testu je …!

Premiér Igor Matovič je Slovák ako každý iný, preto testovanie na pandemické ochorenie koronavírus neminulo ani jeho. Keďže sa počas pilotnej akcie na Orave ponúkol ako dobrovoľník pri pomoci organizácií projektu, otestovať sa musel nechať aj on sám.

Fotografie premiéra v ochrannom obleku a štítom na hlave obleteli internet takmer okamžite. Na jednej zo snímok, ktorú pridal na sociálne siete sám Matovič, sa v ruke predsedu vlády nachádza antigénoví test na koronavírus – jeho výsledok v občanoch vzbudil opäť mnoho otázok a dohadov.

,,Prajem všetkým vám, ktorí sa testovania zúčastníte, aby ste mali tiež len jednu čiarku na teste, ako som mal dnes ja, a ak to náhodou tak nebude, nebojte, nenecháme vás v tom samých,” napísal rodák z Trnavy k snímke, kde v ruke drží svoj negatívny výsledok.

Premiér sa kvôli otestovaniu na odbernom mieste v kritických oblastiach dočkal mnoho pozitívnych ohlasov. Veľa voličov si totiž nesmierne váži, že sa Igor Matovič snaží ísť príkladom. Opäť sa však našli aj nahnevaní občania, ktorých prekvapilo niečo iné ako odvaha predsedu vlády.

,,Vám ten test dali? Ejha, chyba! Ad 1 – je to biologický odpad a môže byť infekčný, ad 2 – ostatní ľudia sa k svojmu nedostanú. Vraj, nesmú! Nemajú možnosť kontroly. Tak ako to je?” napísal do komentára istý pán – ten nebol sám, ktorý na tento fakt poukázal.

Našli sa i osoby, spochybňujúce, že test v rukách Matoviča je jeho. Ľudia taktiež tvrdia, že vzhľadom na infikovaných poslancov by mal byť premiér v karanténe.