Matovič poriadne PRITVRDIL: Slováci, ktorí sa neotestujú,…!

Tento experiment, ktorý stal Slovensko milióny, nás má údajne dostať z najhoršieho von. Dlho sa špekulovalo o tom, či to bude povinné alebo dobrovoľné, tak tu máte odpoveď:

„Osobne si myslím, že by to malo byť dobrovoľné, ale ten kto sa nezúčastní, jednoducho nebude mať nejaké výhody, ktoré bude štát poskytovať v budúcom roku,“ poznamenal Igor Matovič, v relácií Na telo v TV Markíza.

Na rozdiel od premiéra, si takýto zásah na sociálne výhody alebo sociálne dávky nevie minister financií Eduard Heger ani len predstaviť. Premiér ma však jasný názor:

„Je úplne legitímne v takejto situácii, tým ľuďom – videli sme ich včera pred Úradom vlády, kde sa správali ako opice, pomaly – ak takíto ľudia si povedia, že na testovanie nepôjdu, nevidím najmenší dôvod, aby tí zodpovední ľudia, ktorí si uvedomujú, čo je COVID-19 a čo nám to môže spôsobiť na ekonomike, aby sa týmto ľuďom trebárs skladali na zdravotnú starostlivosť, alebo niečo podobné“.

Takže z toho vyplýva, že tí ktorý sa nepodrobia dobrovoľnému testovaniu, budú do budúcna „potrestaní“. „Budú mať nejakú základnú starostlivosť, špecialitky si budú, napríklad, priplácať – ale hovorím to ako návrh, jednoducho tí ľudia ohrozia svojou nezodpovednosťou, že nepôjdu napríklad na takéto pretestovanie, ktoré budú mať bezplatné a bezbolestné, tak nepomôžu spoločnosti chrániť verejný záujem, lebo si nedovidia ďalej od nosa,“ dodal premiér.

Na záver si ešte nenechaj ujsť jednu štipľavú poznámočku: „Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva, a tak sa bude aj k týmto ľuďom pristupovať!“