Obrovský trapas premiéra v Bruseli: Netušil, že je v priamom prenose!

Video z tohto jedinečného momentu si na sociálnej sieti už ukoristilo veľké množstvo slovenských opozičných a mimoparlamentných politikov. „Tento summit môže byť začiatkom niečoho veľmi pekného v našom spoločnom, európskom dome,“ začal po príchode svoj príhovor na kameru premiér. Matovič v ďalších vetách neskrýval svoje nadšenie z klimatického summitu, na ktorý išiel.

Premiér v zápale reči pokračoval v tom, čo považuje za dôležité posolstvo summitu, no tu sa mu nepodarilo verbálne „vykorčuľovať“. „Lebo keď my budeme zelenší pomaly za desať rokov ako stromy, keď to tak trošku odľahčím, a zároveň naši partneri si budú robiť z prírody naďalej niečo, čo je možné… môžem ísť ešte raz, či nie?“ začal sa obracať mimo kamery Matovič. Problém, ktorý si všimli aj ostatní zahraniční politici, bol v tom, že premiér išiel naživo, čo si evidentne nevšimol.

Zjavne si nevšimol ani to, že je na zahraničnej pôde a používal stále slovenčinu, neskôr „prepol mód“, no opäť nešťastne. „Can i go one time, next time? Yeah? Či nie?… No dobre, dám to asi kratšie,“ skonštatoval zmätený Matovič. Následne začalo niekoľko minút zisťovania, či kamera beží naživo. V momente, keď premiér zistil, že áno, neskrýval sklamanie. „Live? Oh, no… It’s live…“ smutne skonštatoval po anglicky Matovič.

Následne svoj príhovor predsa len dokončil a odišiel na rokovanie. Premiér druhú verziu prejavu už dal na svoj účet na sociálnej sieti Facebook.

VIDEO: