Profesor Krčméry naložil Slovákom: Pravda o druhej vlne a naznačil, kedy príde KONIEC KORONY!

Profesor Vladimír Krčméry prijal v pondelok večer spolu s ďalšími hosťami pozvanie do špeciálnej diskusnej relácie RTVS Druhá vlna. Práve tu prehovoril k Slovákom, ktorým ozrejmil, že pandémia vírusu skončí už niekoľko týždňov, no vyslovil aj veľké “ale”.

Práve Krčméry uviedol, že napriek narastajúcim číslam nakazených vidí konečne svetlo na konci tunela a pandémia koronavírusu sa čoskoro priblíži k svojmu koncu. “Strategická úloha je, aby sme s najmenšími ujmami prišli k bodu, kedy bude vakcína. A to sa odhaduje, že bude krátko. Musíme prestať hľadať chyby a prestať sa pozerať dozadu, a hľadieť dopredu. Ja odhadujem 100 dní alebo 120 dní, kedy bude k dispozícii vakcína. Potrebujeme tých 120 dní udržať zdravotnícky systém,“ prehovoril optimisticky k Slovákom.

K odmietavým reakciám občanov sa vyjadril tak ako vždy cez fakty a svoje odborné znalosti. Práve vakcíny a dodržiavanie prísnych nariadení sú dôvodom, že dnes až na veľmi ojedinelé prípady nepoznáme tetanus, pravé kiahne, detskú obrnu, čierny kašeľ či záškrt. Rovnako sa vďaka tomuto postupu podarilo zastaviť šírenie Eboly z Afriky či vírusu Zika, ktorý tak nesužuje aj ďalšie kontinenty. Krčméry preto vyzýva Slovákov, aby aj v tomto prípade poslúchli rady odborníkov a nosili rúška či dodržiavali obmedzenia.

K téme vakcín sa vyjadril aj Sabaka, ktorý verí, že sa dá zaočkovať viac ako 40 percent Slovákov: “Ľudia budú vidieť, že vakcína je účinná, že ľudia, ktorí sa vakcinovali, nemali vedľajšie účinky. Je dôležité ľuďom vysvetľovať, ako je vakcína prospešná a ako je ničivé toto ochorenie,” prízvukuje.