Jankovská žila v luxuse, teraz už druhý týždeň hladuje: DESIVÉ slová advokáta aj lekárov!

„Prvým dôvodom je nezákonný postup a rozhodnutie vyšetrovateľa policajného zboru JUDr. Petra Juhása týkajúce sa môjho obvinenia v kauze Fatima.

Druhým dôvodom je neustále porušovanie viacerých mojich základných práv a slobôd najvyššími ústavnými činiteľmi v trestnom konaní vedenom proti mojej osobe,“ povedala nám bývalá štátna tajomníčka, ktorá uvádza ako tretí dôvod svojho protestu ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovu. Tá podľa Jankovskej zasahuje do jej práva „na slobodnú voľbu obhajcu a spôsobu, akým túto obhajobu mnou zvolená obhajkyňa vedie.“

Ako ale uviedla pre Nový Čas interná lekárka Etela Janeková, ak drží hladovku štíhly človek, je nutná pravidelná kontrola u lekára. “Po tých 7 – 8 dňoch je potrebné dokonca denne skontrolovať takéhoto človeka, pretože môže dôjsť k zlyhaniu dôležitých orgánov.

Čiže je ohrozená na živote,” znejú jej desivé slová. Jankovská však nemá konkrétny cieľ a hladovku podľa vlastných slov nedrží za účelom splnenia nejakých podmienok.

O nič optimistickejšie neznie ani výrok jej advokáta Petra Erdösa: “Stále drží hladovku. Podľa mojich informácií ju kontrolujú. Určite nemôžem povedať, že by na tom bola dobre, ale má sa primerane k tomu, že drží hladovku. Zatiaľ si jej stav nevyžadoval hospitalizáciu,” dodal. Jankovská si pritom práve dnes vypočuje slová Špecializovaného súdu, ktorý opätovne rozhodne o tom, či bude stíhaná na slobode alebo väzobne.

Podľa informácií Nového Času si Jankovská zo začiatku krátila čas vo väzbe prišívaním gombíkov, teraz si však šetrí sily, keďže hladovka ju značne vyčerpáva. Už pred nástupom do väzby bola totiž veľmi chudá. Jankovskej advokát Peter Erdös minulý týždeň tvrdil, že je jeho klientka odhodlaná bojovať až do konca – teda aj za cenu vlastného života.

FOTOGALÉRIA: