Monika Bagárová nechala dcéru zaočkovať: rozvírila tým diskusiu medzi matkami

Pneumokokovou infekciou sú najviac ohrozené práve dojčatá a malé deti, pretože ich imunita nie je ešte dostatočne vyvinutá. Pri takomto ochorení ide dieťaťu o život.

Dezinformácie o očkovaní
Nie každá matka berie očkovanie ako správnu vec a to najlepšie riešenie. Už pár rokov sa doktori stretávajú s matkami, ktoré nenechajú pediatra s vakcínou sa ani priblížiť, a odmietajú aj očkovanie, ktoré je povinné.

Najmä sa to týka trojvakcíny MMR. Po sociálnych sieťach sa totiž šíria dezinformácie o tom, že týmto očkovaním proti osýpkam sa vpravia do tela škodlivé látky, ktoré môžu spôsobovať napríklad autizmus. To je samozrejme mnohokrát vyvrátená hlúposť.

Samotné WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) rozhodnutie o neočkovaní detí berie ako jedno najväčších zdravotných rizík pre ľudstvo. Nielenže je ohrozené dieťa na živote, pretože ak nie je očkované, baktérie a vírusy do nich prejdú ako skrz sito. Ohrozí tým tiež iných ľudí, ktorí majú imunitu slabšiu a ani očkovanie už tak nepôsobí.

Epidemiológovia napríklad stále pripomínajú, že odmietanie očkovania spôsobilo v New Yorku najhoršiu epidémiu osýpok za posledných 30 rokov, ako uvádza Euro.cz.

Monika Bagárová sa dočkala podpory od fanúšikov
Matky, ktoré svoje deti nechcú nechať očkovať, sú navyše veľmi počuť a ​​svoje názory a často uveriteľné dezinformácie šíria ďalej. Preto sa stále objavujú nové a nové prípady, keď matky nechcú nechať očkovať svoje deti.

Monika mala veľké šťastie, pretože 90% jej sledujúcich očkovanie všeobecne podporuje. Očkovanie pochopiteľne nebolo vytvorené na účely ubližovania, ako si niektoré moderné matky, ktoré o vakcínach nechcú ani počuť, myslia. Práve naopak. Slúži na to, aby človeka v akomkoľvek veku ochránilo pred mnohokrát veľmi nebezpečnými chorobami.

FOTOGALÉRIA: