Krčméry to povedal na plné ústa: TAKTO to bude s letnými dovolenkami!

Bývalý člen ústredného krízového štábu zdôrazňuje, že najdôležitejším faktorom sa stáva lokalita a termín pobytu. Aj v rámci Európy sú totiž krajiny, v ktorých pandémia nevypukla do takých obrích rozmerov, ako je to možné sledovať v Belgicku, Taliansku alebo Španielsku.

,,Ak máte kúpenú dovolenku v zahraničí, dôležité je kde a kedy. Ja by som to asi povedal tak, že ak by som chcel dovolenkovať v krajinách, ktoré nemali prakticky problémy, ako napríklad Čierna Hora, Bulharsko… Pomerne stabilizovaná situácia bola aj v Chorvátsku a Grécku, výborná bola na Cypre a na Malte. To znamená, že ak si niekto naplánoval dovolenku v niektorej z týchto bezpečnejších destinácií niekedy koncom leta, tak v tom nevidím taký dôvod epidemiologický ako skôr logistický,” uznávaný epidemiológ upozorňuje, že v prípade turistov okolo vás nikdy nemáte istotu, či nepochádzajú z niektorej z ohrozenejších štátov.

Vladimír Krčméry napriek všetkému zastáva jednoznačný názor a záujemcom o letné radovánky odkazuje jediné. ,,Za najbezpečnejšiu a najférovejšiu považujem dovolenku na Slovensku, pretože sme ju dĺžni našej krajine. Naša krajina mala silný otras v oblasti turistického ruchu,” znejú slová odborníka, rozhodne stojace za zamyslenie.

Je teda pravdepodobné, že tento rok sa budú naše potulky niesť v znamení spoznávania vlastnej domoviny a objavovania čara tam, kde sme to predtým prehliadali.

VIDEO: