Herec zo seriálu Oteckovia má vážny problém: Matoviča prosí čo najskôr o pomoc!

Pohľadný Bratislavčan totiž vlastní osem kaviarní, jednu dokonca vo Viedni.

Stopnutý seriál, stopnuté kaviarne
Aktuálne sa Marek z pochopiteľných dôvodov mimoriadne obáva o svoju budúcnosť. To, že koronavírus stopol produkciu nových častí Oteckov, zrejme seriálového tatuša ani tak netrápi ako to, že musel na základe opatrení zavrieť všetky svoje prevádzky. Fašiang sa preto pridal k majiteľom a prevádzkovateľom reštaurácií, kaviarní a hudobných klubov, ktorí sa rozhodli vláde na čele s premiérom Igorom Matovičom poslať list s prosbou o pomoc.

„Reštaurácie sme všetci museli zavrieť ako prvé, no vzhľadom na povahu služby ich budeme otvárať ako posledné. Vieme, že robíte, čo je vo vašich silách, ale týmto si vás dovoľujeme požiadať ešte o rýchlejšiu a adresnejšiu pomoc, aby sme predišli vlne bankrotov, konkurzov a následného pádu, ktorý bude nepochybne spojený s bolestným prepúšťaním našich zamestnancov,“ znie úryvok z listu.

Na margo tejto témy sa pre portál Pluska.sk vyjadril aj samotný Fašiang, ktorý musí riešiť pracovné pomery so stovkou zamestancov. ,,Príjem nula a náklady sú stále fixné. Iniciatíva, ktorá vznikla, je zameraná na vysporiadanie vzťahov medzi prenajímateľmi a vlastníkmi prenajímaných obchodných priestorov a nami nájomcami. A v tejto veci nám musí pomôcť štát alebo to nejako regulovať,“ objasnil známy herec.

,,V prípade, ak by nezasiahla vláda a nájmy ostanú také, aké sú, hovoríme tu o 1 000 eurách mesačne, tak by to bolo likvidačné,“ pokračoval obľúbený veterinár z Oteckov, ktorý bol už prinútený prepustiť zamestnancov na dohodu, brigádnikov a ľudí v skúšobnej lehote. ,,Určite budeme musieť prepúšťať ďalej. Žiaľ, takmer všetky prevádzky, čo mám, sa nachádzajú vo vnútri obchodných centier, minimálne polovica a tieto sa podľa mňa budú otvárať ako posledné. Takže toto nie je situácia, ktorá bude trvať mesiac, ale skôr 2 – 3 mesiace,“ uviedol Marek, dúfajúc, že prosby z listu budú vyslyšané.

FOTOGALÉRIA: