Veľmi smutné správy: Zomrela česká spevácka legenda! Pohreb kvôli koronavírusu nebude!

V sobotu nadránom zomrela v Domove svätého Karola Boromejského v pražských Řepích legendárna speváčka. Mala osemdesiat rokov. V poslednej dobe sa potýkala s vážnymi zdravotnými problémami. Najzávažnejšie bolo zlyhanie obličiek, ktorému nakoniec podľahla.

Zomrela v náručí svojho muža. Keď bolo jasné, že svoj boj o život nevyhrá, dovolili rehoľné sestry, aby bol vzdor zákazu návštev v posledných chvíľach u svojej ženy.

“ Ďakujem im za to. Je to strašne ťažké, boli sme spolu tridsaťpäť rokov, “ zveril manžel Ján. Mrzí ho ale to, že nemôže usporiadať rozlúčku. “ O smrti sme spolu nikdy nehovorili. Ale bola silne veriaca a chodila do strahovského kostola, ktorý je blízko nášho bydliska. Až to bude možné, usporiadam omšu ,“ dodal Kolomazník.

Zdravotné problémy legendárnej speváčky začali v roku 2018, kedy si doma pri nešťastnom páde zlomila rameno a stehennú kosť. Zlomeniny ju upútali na dlhú dobu na lôžko, a dokonca musela podstúpiť aj reoperáciu. Keď sa začalo blýskať na lepšie časy, podrobila sa v októbri 2019 plánovanému zákroku na obličke a dostala stent – lenže začala mať problémy s lymfou.

Článok pokračuje na ďalšej strane.