Každý prst predstavuje nejaký orgán: Masírujte ich a zbavte sa bolestí

Ohrejte si trochu ruky tým, že ich o seba navzájom pošúchate. Potom ľavú ruku položte na pravé stehno a pravú ruku na ľavé stehno.

Teraz začnite aplikovať mierny tlak na tie miesta na tele, ktoré budete chcieť ovplyvniť. Nezabúdajte na hlboké a rovnomerné dýchanie počas celej doby, dokonca aj vtedy, keď budete pociťovať nejakú bolesť.

Ak sa náhodou bolesť objaví, mala by byť len pomerne mierna.

Ktoré miesta a ako masírovať
Nádcha – masírujte špičku palca. Bude to stimulovať hrdlo a nos, čo sa potom prejaví na zmiernení prejavov ako sú problémy s prehĺtaním, kašeľ či upchatý nos.

Bolesť hrdla – Platí tu to isté ako pri nádche, akurát je potrebné masírovať spodnú časť palca.

Bolesti dutín – ťažkosti s dutinami dokážu vskutku pokaziť celý deň. Na ich zmiernenie si masírujte špičky všetkých prstov okrem palca. Čím idete bližšie k nechtom, tým lepší by mal byť účinok. Táto aktivita môže zvýšiť prietok hlienov dutinami, preto majte po ruke nejaké vreckovky.

Chrípka – trik spočíva vo vynaložení tlaku na ktorékoľvek bruško prsov. Mali by ste cítiť, ako sa vaše svaly uvoľňujú. Takéto uvoľnenie napomáha toxínom a iným odpadovým látkam dostať sa von z tela. Veľmi tiež pomáha masáž pokožky medzi palcom a ukazovákom.

Pre ďalšie zdravotné ťažkosti masírujte body tak, ako je to znázornené na úvodnom obrázku.

Čo všetko robí akupresúra pre vaše telo
Akupresúra nepomáha iba s nepríjemnými prejavmi nádchy či chrípky.

Medzi jej ďalšie prínosy patria:

1. Efekt prevencie
Akupresúra výborne účinkuje na prevenciu rôznych ochorení. Pre konkrétnejšie ochorenia použite mapu akupresúrnych bodov.

Aplikáciou tlaku a tieto body nielen napomôžete liečbe ochorenia, s ktorým sa daný bod spája, ale dokážete uvedenému ochoreniu aj spoľahlivo predchádzať.

2. Diagnostický efekt
Pri stláčaní nejakého bodu môžete začať pociťovať neprimeranú bolesť.

V prípade, že sa tak stane, ukazuje to na nejaké úplne iné ochorenie vo vašom tele.

3. Terapeutický efekt
Pravidelným vykonávaním akupresúry dokážete posilniť svoje celkové zdravie.

Jedným z najvýznamnejších prínosov akupresúry je jej schopnosť uvoľňovať napätie. S každou masážou sa bude zlepšovať váš krvný obeh a okysličenie orgánov.

Vaše telo sa navráti do rovnováhy, odstránia sa z neho škodlivé látky a posilní sa aj celkový imunitný systém.

Neváhajte preto na sebe vyskúšať túto starovekú liečebnú techniku. Venujte jej každý deň aspoň zopár minút a po čase budete príjemne prekvapený výsledkami.