Aktuálne: Po výbuchu plynu v Prešove ďalšia explózia paneláku: Hlásia 1 mŕtveho!

Tragédia podľa prešovského scenáru sa mala dnes v ranných hodinách odohrať v nemeckom meste Blankenburg. Po výbuchu v bytovke hlási polícia desiatky zranených osôb.

K výbuchu v bytovke v meste Blankenburg v spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko malo dnes krátko pred 9. hodinou, informuje polícia Magdeburg na Twitteri. Z miesta tragédie hlásia zatiaľ 25 zranených, informácie o obetiach známe nie sú, spravodajské agentúry hovoria zatiaľ o jednej obeti.

Obyvateľov bytovky a blízkeho okolia evakuovali, na mieste od rána zasahujú záchranné zložky. V miestnej policajnej stanici bol zriadený krízový štáb. Nemecký denník Spiegel informuje o jednej obeti, niekoľko ľudí malo pri výbuchu v päťpodlažnej budove utrpieť vážne zranenia.

Trosky podľa agentúry SITA doleteli až do vzdialenosti 60 metrov a zranenia niektorých osob sú vážne, uviedol hovorca polície Uwe Becker. V päťposchodovom dome sa nachádza 60 bytov. Presná príčina explózie zatiaľ nie je známa, nevylučujú však, že mohlo ísť o výbuch plynu. Budova sa nachádza na okraji Blankenburgu, mesta s 20-tisíc obyvateľmi v pohorí Harz západne od Berlína.

Obeť — 78-ročného muža — našli záchranári v jednom z bytov, v ktorom pravdepodobne došlo aj k výbuchu, informuje TASR. Polícia v byte zaistila aj niekoľko nádob so skvapalneným plynom a vojnovú muníciu. „Z doterajších zistení vyplýva, že výbuch spôsobil skvapalnený plyn,“ oznámila polícia

FOTOGALÉRIA: