Mamička († 70) zmizla pri výbuchu v Prešove: Dcéra Ingrid opísala „efekt krematória“!

Výbuch plynu v prešovskom paneláku má sedem potvrdených obetí. Mŕtvych bude avšak s najvyššou pravdepodobnosťou osem. Seniorka Emília M. († 70) v čase explózie bola vo svojom byte, ktorý bol ničivými plameňmi zasiahnutý snáď najviac zo všetkých.

Kým pozostatky siedmich ďalších obetí boli nájdené, po Emilii ako by sa zľahla zem. Jej dcéra Ingrid P. (49) má tušenie, že hasiči mamičkine telo nájsť vôbec nemusia. Oheň vraj z jej bytu urobil krematórium a pozostatky úplne strávil.

Príbuzní obetí prešovského bytového domu, ktorý v piatok zdemoloval výbuch plynu, sa s tragédiou len ťažko vyrovnávajú. Nešťastie si vyžiadalo sedem potvrdených obetí, avšak s najvyššou pravdepodobnosťou si vyčíňanie živlu vyžiadalo tiež život 70-ročnej Emílie. Jej telo sa stále nenašlo a dcéra Ingrid má strach, že sa ani nikdy nájsť nemusí.

Emília totiž bývala v najvyššom 12. poschodí, ktoré explózia a následný požiar zdemolovali zrejme najviac. Ingrid sa o výbuchu dozvedela od známej, ktorá býva vo vedľajšom dome. Okamžite, ako sa k nej správa doniesla, sa vydala k bytovke. Keďže pracuje len kúsok od „domu smrti“, v ktorom bývala naproti svojej mamičke, bola u nešťastia veľmi rýchlo.

Na mieste skazy sa Ingrid naskytol hrozný pohľad. „Prišla som k domu a z okien, kde bývala mamka, šľahali plamene.

Článok pokračuje na ďalšej strane.