Výbuch v Prešove: ZLYHALI hasiči pri záchrane obetí výbuchu? Odpoveď je jasná!

Len jednu výškovú plošinu mali spočiatku po vypuknutí požiaru k dispozícii hasiči v krajskom meste Prešov. Museli povolať posily z Bardejova a tiež z Košického kraja. Zatiaľ čo zúfalí ľudia padali z balkónov, alebo nachádzali smrť v plameňoch, na neďalekej leteckej základni čakali vrtuľníky na príkaz k letu. Ale nedostali ho.

Tak nejako sa javí situácia laikom, ktorí na mieste sledovali ohnivé peklo zúriace vo vysokých poschodiach paneláku na Mukačevskej ulici. Lenže hasiči sa bránia. Za daných okolností bol náš postup najlepší možný a zachránili sme desiatky životov, hovoria a vysvetľujú prečo.

Rad otázok napádala svedkov piatkovej tragédie v prešovskom bytovom dome. Niektorí videli samotný výbuch, ďalší prizerali zásahu záchranných zložiek, a niektorí dokonca zažili kritické chvíle na vlastnej koži. Hasiči teraz vysvetlili, čo kľúčovým spôsobom ovplyvnilo ich zásah a prečo nemohli konať rýchlejšie alebo povolať do akcie vrtuľník.

Prečo trvalo tak dlho postaviť plošinu?
Niektorí z prizerajúcich sa divili, že hasičom trvalo tak dlho, než do akcie mohli nasadiť plošinu. Objavili sa informácie o tom, že sa zariadenie zaseklo kvôli mrazu.

Článok pokračuje na ďalšej strane.