Desivé fotky bytov po tragédii vybuchnutého paneláku: Tie zábery trhajú srdce!

,,Stáť tam… pri tej bytovke.. a pozerať na tie plamene, počuť húkačky, krik ľudí, paniku, slzy, strach, všetci telefonujú, policajti korigujú, vojaci a hasiči upokojujú, starých ľudí podopretých zakrývajú dekami… a hasiči sa nemôžu dostať na miesto, plno áut, nejde plošina, na balkóne kričia ľudia o pomoc, nárek… tak, ako dnešok, si ja predstavujem koniec sveta. Bezmocnosť, zúfalstvo a človek sa pozerá priamo na smrť a nevie s tým nič urobiť,” mimoriadne smutnú situáciu nám opísal svedok, ktorý sa v čierny deň ocitol zoči-voči nešťastnej tragédii.

Obyvateľom bytovky sa rozhodlo podať pomocnú ruku okrem mesta Prešov aj celé Slovensko, ktoré v týchto dňoch dokazuje, že sa medzi nami ešte stále nachádzajú ľudia so srdcom na správnom mieste.

Na Facebooku dokonca vznikla skupina Pomôžme ľuďom z vybuchnutého bytového domu v Prešove, s cieľom pomôcť obetiam, či už finančne alebo materiálne.

Pred malou chvíľou polícia zverejnila už aj zábery, zobrazujúce stav zhoreného interiéru. Pohľad na ne spôsobuje husiu kožu, pričom slabšie povahy sa neubránia ani slzám…

FOTOGALÉRIA: