Miro Šmajda zo SuperStar oslavuje 31. narodeniny: Z vlasatej bábiky je mužný rocker

Šmajda má jednak sólovú kariéru, koncertuje s vlastnou kapelou Terrapia. S ňou nedávno vydal tri videoklipy, ktoré majú u divákov slušný úspech. Okrem toho ale vo Walda Gangu nahradil zosnulého speváka Šafrdu.

„Už len to, že týchto českých chlapcov na čele s Burtom Pavlom Pásikom napadlo osloviť Slováka, navyše východniara, to chcelo odvahu. Samozrejme, že zo začiatku sa na mňa fanúšikovia Walda Gangu pozerali nedôverčivo, mali ma nejako zaškatuľkovaného. Ale nakoniec ma prijali skvele.

Vždy som robil tvrdšiu muziku, ale mal som nejakú vizáž a chodili na mňa hlavne dievčatá. Chlapi mi preto skôr ani nedávali šancu , „priznal sympaťák Miro. „Walda Gang mi preto pomohol aj v mojej sólovej tvorbe, rockeri ma vzali na milosť. Skôr som myslel, že Walda Gang je len nejaká estráda, ale šliape to, sú tam výborní muzikanti a ľudia majú kapelu radi, „raduje sa.

„Aj moja účasť v Superstar v ľuďoch vyvolávala predsudky. Až po množstve rokov ma začala rocková komunita brať. Uznávajú, že som si svoje odjazdil a že medzi nich patrím. Skôr sa na mňa pozerali cez prsty a musel som ich presviedčať, to už je našťastie za mnou a darí sa mi, “ zveril sa.

A ako to vidí do budúcnosti s rodinou? „Nikam sa neponáhľame, máme obaja čas. Sme spolu zhruba dva roky. Z kamarátstva to nenásilne na pohodu prerástlo v lásku. S priateľkou máme spoločné záľuby, hlavne to cestovanie, „dodal Miro Šmajda.

FOTOGALÉRIA: