Katke († 33) odmietla poisťovňa preplatiť liečbu: Poisťovňa rozhodla o jej osude!

Tridsaťtriročná Katka dlhé mesiace bojovala so zákernou rakovinou. Od vlaňajška, kedy sa liečila chemoterapiami, sa jej tento rok choroba vrátila. Bohužiaľ v takej sile, na ktorú už klasická liečba nestačila.

Mladá Slovenka preto požiadala poisťovne o preplatenie špeciálnej liečby imunoterapie. Dlho sa žiadna z inštitúcie preplatiť nemala. Katka, ktorá sa aj napriek tomu chcela s chorobou vysporiadať, bohužiaľ v nedeľu zomrela.

Rodáčka z Bratislavy sa na jeseň tohto roka začala spoliehať na silu sociálnych sietí, pretože jej už prakticky nezostávala iná možnosť. Poisťovňa odmietla preplatiť jej liečbu a Katka začínala byť ešte zúfalejšia.

Po zverejnení jej správy sa ale začali skladať ľudia z celého Slovenska na lieky a koncom októbra dokonca žiadosť o preplatenie liečby schválila jedna z poisťovní. „Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) schválila žiadosť o úhradu lieku Keytruda pre svojho vážne chorého poistenca. V tomto medializovanom prípade sa dali veci do pohybu po tom, čo zdravotná poisťovňa dostala od ošetrujúceho lekára kompletnú žiadosť o úhradu lieku, “ napísala Katarína na sociálnu sieť.

Článok pokračuje na ďalšej strane.