Pýtala sa na Instagrame, či sa má zabiť: Väčšina ľudí bola pre, tak to dievča († 16) urobilo

Úplne nepochopiteľná tragédia sa stala stala v Malajzii. Len šestnásťročná dievčina spáchala samovraždu potom, čo jej sledujúci na Instagrame v ankete odhlasovali, že to má urobiť. O prípade informoval server britského denníka The Guardian.

Šestnásťročná dievčina sa pýtala svojich sledujúcich na Instagrame, či si má vybrať smrť, alebo život. Ľudia v ankete odhlasovali, že dievča z Malajzie si má vziať život a ona tak o hodinu neskôr urobila. „Veľmi dôležité, pomôžte mi vybrať Ž / S,“ napísalo dievča na svoju sociálnu sieť.

Polícia nezverejnila totožnosť dievčaťa, ale podľa jej informácií dlhodobo trpela depresiami. Svoj život ukončila skokom zo strechy budovy. „Bolo by to dievča stále nažive, keby ju používatelia Instagramu nepodporovali v tom, aby si vzala život? Keby jej niekto ponúkol pomoc a poradil, aby vyhľadala odbornú starostlivosť, poslúchla by ho? Ovplyvnilo hlasovanie jej konečné rozhodnutie vziať si život? Ak je pokus o samovraždu trestný, možno by malo byť trestné aj nabádanie k samovražde, “ povedal malajzijský právnik a poslanec Ramkarpal Singh.

Článok pokračuje na ďalšej strane.