Deti, ktoré Jackson zneužíval, to nezabilo, šokovala verejnosť Barbara Streisand svojím vyhlásením!

Vo vyhlásení pre AP Streisandová uviedla: „Aby bolo úplne jasno, neexistuje žiadna situácia či okolnosti, za ktorých je v poriadku, aby ktokoľvek zneužíval nevinné deti. Bolo bolestivé počuť príbehy, ktoré títo dvaja mladí muži zažili, a súcitím s nimi.“ Následne speváčka nepriamo kritizovala rodičov chlapcov. „Najdôležitejšou úlohou rodičov je chrániť svoje deti. Je jasné, že rodičia týchto dvoch mladých mužov sa stali obeťami a boli zvedení slávou a fantáziou“.

Kvôli dokumentu zažalovali nedávno HBO správcu. Film podľa nich porušuje zmluvu HBO s organizátormi Jacksonových koncertov zo začiatku 90. rokov, v ktorej sa televízna spoločnosť zaviazala, že nikdy nebude speváka kompromitovať. Žaloba odhaduje spôsobenú škodu na viac ako 100 miliónov dolárov.

Jackson bol prvýkrát obžalovaný zo sexuálneho zneužívania trinásťročného chlapca v roku 1993. Podozrenie sa síce nepreukázalo, ale spevák sa napriek tomu s rodinou chlapca dohodol na mimosúdnom vyrovnaní. Tým prišiel nielen o časť svojho vtedy ešte rozsiahleho majetku, ale aj o starostlivo budovaný imidž ochrancu slabých a utláčaných, ktorý dušou stále zostáva dieťaťom. V novembri 2003 bol na Jacksona kvôli zneužívaniu detí vydaný ďalší zatykač, ale súd hudobníka v roku 2005 oslobodil.

Jackson zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles po predávkovaní sedatívami. Za podiel na smrti Jacksona, ktorý sa vtedy pripravoval na návrat na pódiá a chystal sériu koncertov pod názvom This Is It, bol na štyri roky väzenia odsúdený jeho osobný lekár Conrad Murray. Americký súd počínanie lekára označil za neúmyselné zabitie.

FOTOGALÉRIA: