Povedie Slovensko žena? Favoritka volieb Zuzana Čaputová, chce umožniť adopciu homosexuálnym párom?

Prezidentku majú aktuálne v Estónsku, Litve, Chorvátsku či Singapure a nie je vylúčené, že počet krajín na čele ktorých stojí žena sa tento rok rozšíri o Slovensko. Zuzana Čaputová má celkom slušne našliapnuté, aby v úrade nahradila Andreja Kiska. Kto je táto žena?

Má právnička Čaputová šancu? Prvé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční 16. marca. Najväčšiu šancu stať sa hlavou štátu má podľa posledného prieskumu spoločnosti Median advokátka a občianska aktivistka Zuzana Čaputová.

Silným kandidátom je podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič, ktorý kandiduje s podporou vládnej strany Smer-sociálna demokracia Roberta Fica. Ďalším vážnym kandidátom bol vedec Robert Mistrík, ktorého podporuje Sloboda a solidarita, čo je najväčšia opozičná strana. To platilo ešte nedávno, Mistrík sa kandidatúry vzdal a podporil práve Čaputovú. „Ďakujem za prejav veľkorysosti, ktorý vo slovenskej politike nie je vôbec bežný. Je výnimočné, že niekto povýši spoločenský záujem nad svoj vlastný,“ uviedla na to kandidátka.

Veľmi dobre si totiž uvedomuje, že za Mistríkom stála najsilnejšia opozičná strana Sloboda a solidarita. Šefčovičovo víťazstvo naznačovali všetky predchádzajúce prieskumy, ten posledný však vyznel pre právničku. Zdá sa, že sledovať voľby bude ešte veľmi zaujímavé.

Článok pokračuje na ďalšej strane…