Rodina po strýkovi zdedila starú garáž: Vďaka pokladu, ktorý sa skrýval vnútri, sú z nich teraz milionári! FOTO

Miloval autá, lietadlá, stroje a všetko, čo súviselo s dobrodružstvom. V starej garáži tak schovával väčšinou autodiely, ale nikto nevedel koľko a aké autá skrýval.

Keď Harroldov synovec otvoril dvere do garáže, našiel v nej staré a zaprášené auto. Nešlo však o nejaký starý a bezcenný vrak. Pod vrstvami prachu sa schovával automobil svetoznámej značky Bugatti. Nikto z rodiny ani netušil, že starček vlastnil tak unikátne vozidlo Buggati Type 57 z roku 1937. Francúzska automobilka vyrobila len 43 kusov tohto modelu.

Neskorší prieskum odhalil, že jedným z pôvodných vlastníkov bol dokonca aj závodný jazdec Francis Curzon. Harrold Carr kúpil vozidlo už v roku 1955, ale za päť rokov prišiel o vodičák a vozidlo zostalo zaparkované v garáži až do jeho objavu po Carrovej smrti. Auto prešlo renováciou a nakoniec ho rodina predala v aukcii za neuveriteľné 4 milióny dolárov (asi 89 miliónov korún). Harrold za neho v 50. rokoch zaplatil len 985 libier. Rodina si tak prišla na pekný balík. Kto by to bol povedal, že sa z nich stanú milionári?

Screenshot_24

Screenshot_25