Austrálski vedci objavili olej na rakovinu hrubého čreva: Za 2 dni odstránil 93% nádoru

Ako kokosový olej ničí rakovinové bunky

Najzaujímavejším zistením bolo, že kyselina laurová zneškodňuje rakovinové bunky tak, že ich kontaminuje vytvorením silného oxidačného stresu. Počas tohto procesu kyselina laurová zníži hladinu glutatiónu v rakovinových bunkách, ktorý ich za normálnych okolností chráni pred oxidačnými vplyvmi. Štúdia austrálskych vedcov však nie je jediná, ktorá odhaľuje protirakovinové účinky kokosového oleja. Mnohé ďalšie štúdie uskutočnené expertmi odhaľujú významné protirakovinové účinky kokosového oleja aj na iné typy rakovín, napríklad pri rakovine prsníka.

Čo všetko dokáže kokosový olej

Kokosový olej tiež dokáže pomocou narúšania lipidových membrán zneškodňovať patogénne baktérie v črevách, a to bež poškodzovania prospešnej črevnej mikroflóry. Predchádza tak Cronovej chorobe a ulceróznej kolitíde, dvom značne nepríjemným, no pomerne rozšíreným črevným ochoreniam.

Eliminuje aj mnohé črevné parazity, huby, kvasinky a iné škodlivé mikroorganizmy v črevách. Ďalej napomáha absorpcii a udržiavaniu vápnika v tele, čím chráni zdravie kostí. Navyše, boli dokázané jeho pozitívne účinky pri predchádzaní cukrovky, osteoporózy a vírusových ochorení ako sú mononukleóza, hepatitída či herpesy. Netreba zabúdať ani na jeho blahodárny vplyv pri podpore trávenia, prečisťovaní a regenerácii pečene, zlepšovaní kvality a zdravia pokožky či znižovaní zápalov a akcelerácii hojenia rán.

Článok pokračuje na ďalšej strane…