Medovníčky – zaručene hneď mäkké: Najlepší recept za celé roky, čo pečiem!

Postup:

V miske si spolu spracujeme všetky prísady, vznikne nám lepivé cesto, ale netreba sa toho báť ( „nezľaknite sa, keď sa Vám budú aj“ uši „lepiť“ ).

Cesto si vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200 ° C.

Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme rozšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk).

Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké. Kakao urobí perníčky tmavšie a vďaka bielka budú svetlejšie.

TIP: ja ich dávam do plechovej dózy a dávam medzi ne jabĺčko, ktoré po týždni vymením. Úžasná chuť perníčkov aj jabĺčka.

Želáme vám dobrú chuť! ?