Vytlačte 1 citrón do 1 lyžice olivového oleja a zapamätáte si to do konca svojho života

Nalejte ich spolu do misky a lyžičkou dobre vymiešajte. A to je všetko!  Uvedenú zmes si potom rozdeľte na 3 až 4 časti a konzumujte v priebehu dňa, najlepšie pred jedlom na prázdny žalúdok. Každý deň si pripravte čerstvú zmes.

Zdravotné prínosy zmesi citrónovej šťavy a olivového oleja

Teraz sa poďme bližšie pozrieť, na liečbu čoho všetkého môžete tento recept využiť:

1. Odstraňuje zápchu
Táto kombinácia pomáha zvlhčiť a premazať črevnú výstelku a taktiež aktivuje funkcie žlčníka, čo výrazne zlepšuje trávenie.

Obsahuje tiež množstvo antioxidantov, ktoré stimulujú vyplavovanie toxínov z tela.

2. Ochraňuje srdce
Olivový olej je bohatý na mastné kyseliny, ktoré pomáhajú zlepšovať cirkuláciu krvi a odstraňujú nánosy cholesterolu z ciev, čím chránia vaše srdce.

Uvedená zmes tiež obsahuje veľa vitamínov a látok, ktoré v tele potláčajú zápaly. Ako je známe, chronické zápaly sú príčinou väčšiny vážnych ochorení ako cukrovka, vysoký krvný tlak či rakovina.

3. Udržuje zdravú pečeň
Keď sa cítime opuchnutí, bez energie a unavení, je to zvyčajne vtedy, ak máme v tele priveľa toxínov. No a pečeň hlavným detoxikačným orgánom, ktorý zbavuje naše telo väčšiny toxínov. Jej zdravie je preto základom dobrej telesnej kondície.

4. Potláča reumatické bolesti kĺbov
Vďaka svojim protizápalovým účinkom je zmes citrónu a olivového oleja výborným liekom na reumatické problémy a artritídu.

Jednoducho každý deň ráno skonzumujte 1 až 2 čajové lyžičky tohto prírodného lieku a nepotrvá dlho, kým začnú vaše bolesti kĺbov postupne miznúť.

Článok pokračuje na nasledujúcej strane…