Hoci je tento druh cukrovinky časovo náročnejší, jeho príprava je viac ako jednoduchá a všetko vám vynahradí svojou jedinečnou a neodolateľnou chuťou.
Ingrediencie:
Cesto
400 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- 1 ks vajcia
- 140 g mletých vlašských orechov
- 2 lyžice kakaa
- 250 g masla
- štipka mletej škorice
- Kôra a šťava z jedného citróna
Orechová náplň
- 1 dl rumu
- 1 balenie vanilkového cukru
- 100 g práškového cukru
- 300 g mletých vlašských orechov
Čokoládový krém
- 2 lyžice kakaa
- 300 g masla
- 1 balenie vanilkového cukru
- 150 g kryštálového cukru
- 3 ks vajcia
Poleva
- ríbezľový lekvár
- 100 g stuženého tuku
- 200 g čokolády na varenie