VIDEO 80 čiváv z chovnej stanice schovali na tajné miesto. Hamižná „chovateľka“ po nich pátra

„Ak polícia zaistí majetok veľkého rozsahu, ku ktorému nemá sama kapacitu ho spravovať, môže správou majetku poveriť Územné pracoviská pre zastupovanie štátu vo veciach majetkových a to sa stalo v tomto prípade,“

uviedla riaditeľka majetkového odboru Linda Hejlová. Odobraté psi odišli do niekoľkých rôznych zariadení, v ktorých je pre nich dostatok miesta a komfortu.

„Jazdíme čivavy pravidelne kontrolovať, začínajú sa socializovať a už nie sú tak vystrašené. Kde konkrétne psíkov máme, to po dohode s orgánmi činnými v trestnom konaní nebudeme oznamovať. Vieme totiž, že sa ich chovateľka snaží všemožne dostať späť. Môžem vás uistiť, že sú v zariadení, ktoré je špecializované pre starostlivosť o psov a darí sa im veľmi dobre,“ dodala Hejlová.

Zachránení psi zostávajú majetkom pochybné chovateľky

„Máme veľké obavy, aby z útulkov nešli zvieratá do adopcie ešte pred začiatkom súdneho pojednávania. Chovateľka má totiž sieť spolupracovníkov a hrozí, že by ich adoptovali ľudia, ktorí by čivavy vrátili do chovu tam kde boli“ vysvetlila Tereza Plicka z nadácie Hlas zvierat, ktorá na celý prípad úrady upozornila.

Niečo také ale nehrozí, väčšina súk musela byť zo zdravotných dôvodov vykastrovaná. A tak pre chovateľa stráca hodnotu. Šteňatá sa pritom predávajú za čiastky okolo 300 EUR.

Článok pokračuje na druhej strane.

▼▼▼